WHEELHOUSE PATIO STUDY

3,300 SF  |  Dallas, Texas

This explorative study aims to contribute to an already engaging and dynamic outdoor patio space. The goal is to investigate solutions that could potentially create a more comfortable outdoor environment year-round. Each of the solutions takes careful consideration to architectural integration so as to remain consistent with the image and brand of the Wheelhouse Restaurant, originally designed by Olson Kundig.

The Outdoor patio at the existing wheelhouse restaurant in the Design District mandates different solutions to cool, heat and maintain comfortable temperatures throughout the year. Some solutions are based on the integration of various systems and others are architecturally driven.

Several studies were considered and various design features were implemented to improve the overall quality of the space. This involved studies with overhead screens, solar shading on various windows, light shelf to control natural elements, fans to promote air movement, cooling planter for the summer heat, and several heat strips for colder winters.

Completed while at Hoefer Wysocki, Clemente Jaquez served as Lead Design Architect and Mike MacGregor served as Project Manager & Project architect.

STAY CONNECTED

linkedin.png
595a2e5ad300bb295de81327_Dansky_Draw Ins